furgon és teherautó bérlés, kisbusz kölcsönzés

ajánlatkérés













megyék
  1. Az alábbi naptárral ki tudja választani a a bérlet kezdeti- végdátumát.Ha többször is bérelne, akkor a következő dátumot adja meg!






  2. Popup




  3. célország(ok):
  4. cím:

igények gépjárművel szemben
  1. raktér méretek [cm] H x Sz x M
    xx





































székhely adatok
minőségi elvárásaim






  1. biztonsági kód

  2. HELLO

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az ajánlat kérés leadása furgon bérlésre, teherautó kölcsönzés vagy kisbusz bérlésre díjmentes. Teherautó bérlés akciónk keretében most meglepetés ajándék-kupont kapnak az ajánlat kérők.

Teherautó bérlés szempontjai

2014.05.22

Sokszor tapasztaljuk, hogy a teherautóbérlésre ajánlatot kérők nem tudják eldönteni, hogy pontosan mire is van szükségük.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a teherautó bérlés során?

Az első kérdésként mindíg az ár szokott kérdésként felmerülni, pedig ez nagyon relatív így nem érdemes az ár kérdésével indítani. Persze a bérleti díj sem utolsó kérdés, de vegyük sorba mi alapján érdemes teherautót választani bérlés céljából.

Mi az amit szállítani, fuvarozni kell?

Talán a legfontosabb kérdés, hogy miért van szükség teherautó bérlésre. Mit kell szállítani?

Sokszor előírásokat kell betartani,  bizonyos áru, termék szállítása során. Ezek általéban törvényi vagy higiéniai előírások. Ezek be nem tartása bíríságot vagy alkár az áru, szállítmány elkobzásával járhat.
Tipikus példa élelmiszer szállítása, azon belül a hűtést igénylő termékek, nyers hús vagy érzékeny áruk. Ezeket még télen sem szabad dobozos teherautóval szállítani, az ilyen áru szállításához hűtős teherautót kell bérelni még akkor is ha a beltér hűtött hőmérséklete ugyan annyi, mint a kültér hőmérséklete.
Ha az árut 0 C fok alatt kell szállítani már a hűtős teherautó sem elegendő, fagyasztós teherautó bérlésre van szükség.

Fontos kérdés még a szállítandó áru mennyisége - térfogat, tömeg is.

B kategóriával csak max. 3.500kg összgördülő tömegig lehet teherautót bérelni. E felett már C kategóriás jogosítvány az előírás.

Dobozos teherautót vagy ponyvásat esetleg platósat béreljünk?

Legtöbb rendelkezésre álló teherautó a dobozos kisteherautó. Ha nem konkrértan ragaszkodi valamilyen oknál fogva a ponyvás felépítményhez vagy a platóshoz érdemes a zárt dobozos teherautót bérelni.
Valószínűleg hamarabb fog erre ajánlatot kapni, a teherautó raktere zárt, így a szállítmény is nagyobb biztonságban van a nyitott platós vagy ponyvás teherautóval szemben.

A platós kisteherautó bérlése inkább ömlesztett áru, építőanyag stb. szállítására alkalmas, amely szállítményban nem okoz kárt az eső, hó, napsugárzs stb. hiszen a platós teherautó raktere nyitott és az szállítmány ki van téve a környezei hatásoknak.

Platós teherautó bérlés során érdemes mérlegelni hogy billenő platós felépíményt béreljen, mert akkor a sódert, homokot le lehet borítani a célállomáson.

Hova szeretnénk szállítani az árut a bérelt teherautóval?

Fontos kérdés, hogy milyen távolságra, milyen útvonalon és, hogy külföldre szeretne-e utazni a járművel.  Vannak országok, ahova nem minden bérbeadó ad ki teherautót. Lopás veszélye, utak minősége miatt.
A nagy távolsára, külföldre induló teherautóknak sokkal magasabb műszaki szinvonalon kell állniuk, mint egy belfölde bérelhető teherautónak. Mi ennek az oka?

Senki nem örülne annak, hogy külföldön az éjjszaka közepén cserbenhagyja a járműve. Ez a bérlőnek és a bérbeadónak is kellemetlen.
Ezért érdemes a teherautó bérleti szerződés kötése előtt arra is rákérdezni, hogy a bérleti dj tarzalmaz-e asszisztencia szolgáltatást, csereautó boztosítását.

Tehát azok a járművek amik külföldre is járnak valószínűleg kevesebb kilométert futottak, fiatalabbak, de pont ezért ezek bérleti díja magasabb is. Ezen nem szabad fennakadni.

Minőségi elvárások

A teherautóbérlés.hu weboldalon 4 minőségi kategória közül lehet választani, hiszen nem mindegy, hogy milyen a bérelt teherautó megjelenése. Olcsó bérautó esetén nem szabad makulátlan külsőt, belsőt és műszak színvonalat elvárni.

Reprezentációs céllal nagy távolságra, külföldi útra bérelni kívánt teherautók esetében érdemes állagos vagy átlagon felüli minőséget is kiválasztani.

 

Ha leadta az ajánlatkérését és már csak választani kell a teherautó bérlet ajánlatok közül, fontos megnézni az ajánlat műszaki és szolgáltatás tartalmát is.

  • kaució
  • napi díj korlátlan km. futást tartalmaz-e
  • van-e asszisztencia vagy csereautó probléma esetén
  • benne van-e a díjban az autópálya matrica
  • stb.

 

Bízunk benne, hogy weboldalaunk segítségével sikerül az optimális teherautót bérelnie.

 

 

 

 

 

 

Vissza