furgon és teherautó bérlés, kisbusz kölcsönzés

ajánlatkérés

megyék
  1. Az alábbi naptárral ki tudja választani a a bérlet kezdeti- végdátumát.Ha többször is bérelne, akkor a következő dátumot adja meg!


  2. Popup
  3. célország(ok):
  4. cím:

igények gépjárművel szemben
  1. raktér méretek [cm] H x Sz x M
    xx

székhely adatok
minőségi elvárásaim


  1. biztonsági kód

  2. HELLO

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az ajánlat kérés leadása furgon bérlésre, teherautó kölcsönzés vagy kisbusz bérlésre díjmentes. Teherautó bérlés akciónk keretében most meglepetés ajándék-kupont kapnak az ajánlat kérők.

teherautó kölcsönzési fogalmak


upload/e_web_text/6page-img1.jpg

Teherutó bérlés vagy teherautó kölcsönzés előtt célszerű tisztába kerülni a fogalmakkal amelyek a köcsönzési szerződés során felmerülhetnek.

 

Tehergépjármű:

áruszállításra szolgáló vonóképességgel vagy raktérrel rendelkező haszongépjármű. A tehergépjárműveket a megengedett össztömegük alapján különböztetjük meg egymástól, és ettől függően szükséges vezetésükhöz más és más jogosítvány típus:

Megnevezés

Össztömeg
(tonnáig)

Jogosítványtípus

Kistehergépjármű
azaz kisteherautó

3,5

B

Könnyű tehergépkocsi
más néven teherautó

7,5

C, C1

Középnehéz teherautó

12

C+E
(ha a pótkocsi 750kg-nál nehezebb, akkor C+CE)

Nehéz tehergépjármű

40

C+E
(ha a pótkocsi 750kg-nál nehezebb, akkor C+CE)

 

Kaució:

teherautó bérlése vagy kisbusz kölcsönzése esetén a kaució nem minden esetben egyezik meg az alapfogalmával, mivel a legtöbb szolgáltató csak a bérlő bankkártyáján vagy hitelkártyáján kéri lefoglaltani ezt az összeget.
Így nem történik valós pénzmozgás, csak engedményezés a bérbeadónak.
A kaució összege visszajár a teherautó bérlőjének a bérleti szerződés megszűnése után, amennyiben a kölcsönzött tehergépjármű ugyanolyan állapotban kerül vissza, ahogyan elvitte azt.
Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a járművet tisztán és teli tankkal kell visszaszolgáltatni - ellenkező esetben a kaució összegéből a külsö-belős takarítás vagy a teli tank értéke levonásra kerül.

Az kaucó összege általában a bérelt jármű összegének 10%-a. Ez persze a kölcsönzők üzletpolitikája és ajánlata szerint más és más lehet.

Feltétlenül fontos azonban azzal tisztában lenni, hogy egy kisteherautó, de főként a kisbuszok, lakóautók értéke igen mags. Sokszor 10Mio forint feletti.
Tehát érdemes arra felkészülni, hogy a kaució összege akár több százezres vagy akár milliós összeg is lehet!
Előfordulhat az is, hogy a kaució mellett a bérleti díjat is előre kell kifizetni - főként külföldi bérlés esetén.  Ennek oka egyébként lopás rizikójának csökkentése.

A kölcsönzők teherautó bérleti vagy kisbusz kölcsözési ajánlatukban a kaució feltételeit is közlik.

Furgon:

kis méretű, zárt teherautó, melyben a vezető a raktértől térelválasztóval el van különítve.

Pick-up:

5 tonnánál kisebb bruttó tömegű kishaszongépjármű, mely két „kabint” foglal magába. Egy a sofőrnek és az utasnak, és egy az áruk szállításához.

Van:

3,5 tonna össztömeg alatti, B kategóriás jogosítvánnyal vezethető kishaszongépjármű. Személyautóból átalakított teherautó, melyben a sofőr és a raktér között térelválasztó találaható.

Útdíj / autópálya matrica:

Magyarországon belül a gyorsforgalmi utak mindegyikének használatához autópálya matrica megléte kell. Ez ma már nem matrica, hanem elektronikusan igényelhető (SMS-ben, interneten, és a kijelölt árusító helyeken). Az ellenőrző szelvényt, üzenetet 2 évig meg kell őrizni. A tehergépjárművek után mindenhol meg kell fizetni az autópálya használatát, míg a személyautók részére a nagyvárosok környékén nem.

Kerülje el az útdíj fizetést! Eláruljuk a titkot!

Útdíj fizetés elkerülése legálisan!

   


   

 

Tehergépjármű bérleti szerződés:

A kölcsönző és bérlő között létrejött nyilatkozat, mely alapján a bérbeadó bérbeadja a tulajdonában lévő, a szerződésben részletezett gépjárművet. A szerződésnek tartalmaznia kell a tulajdonos és a bérlő adatait, a tehergépkocsi adatait, egyéb felszerelési tárgyait, a bérleti díjat, a bérlő és bérbeadó kötelezettségeit, és a hitelesítéshez tanuk közreműködése szükséges.


 

Teherautó bérlés = teherautóbérlés.hu

Kisbusz bérlés = kisbuszbérlés.org