furgon és teherautó bérlés, kisbusz kölcsönzés

ajánlatkérés

megyék
  1. Az alábbi naptárral ki tudja választani a a bérlet kezdeti- végdátumát.Ha többször is bérelne, akkor a következő dátumot adja meg!


  2. Popup
  3. célország(ok):
  4. cím:

igények gépjárművel szemben
  1. raktér méretek [cm] H x Sz x M
    xx

székhely adatok
minőségi elvárásaim


  1. biztonsági kód

  2. HELLO

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

Az ajánlat kérés leadása furgon bérlésre, teherautó kölcsönzés vagy kisbusz bérlésre díjmentes. Teherautó bérlés akciónk keretében most meglepetés ajándék-kupont kapnak az ajánlat kérők.

Ez a legjobb családi autó! Ford Tourneo Custom Tit

2013.04.18

Ford Turneo kisbusz bérlés

Szállodák, utazási irodák és nagycsaládosok kedvence lehet a Ford legújabb személyszállítója. A Tourneo Custom 8 üléssel járt nálunk.

Vannak családi autók, vannak családi használatra fokozottan alkalmas egyterű modellek, de az igazán nagycsaládosok, azok, akiknek több mint három gyermekük van, netán rendszeresen, nyaralni is együtt utaznak a nagyszülőkkel vagy az unokatestvérekkel, vagy csupán a gyerekek barátaival, barátnőivel, jól tudják, hogy az igazán jó utazóautó nagyobb csapat számára a kisbusz. A kisbusz, ami legtöbbször kompromisszumokat igényel a városi használhatóság terén. A Ford azonban úgy bővítette az eddig leginkább a Tourneo Connect, illetve a hagyományos „ős” Transit-alapú Tourneo mikrobusz által fémjelzett személyszállító kínálatát a rögtön kétféle tengelytávval elérhető Tourneo Custom kisbusszal, hogy egy városban is jól manőverezhető, ám mégis óriási belterű, akár 9 üléses csapatszállítót ajánl.

A széles kisbusz kínálatból nálunk a hosszú, 3,3 méteres tengelytávú, 5,34 méteres karosszéria-hosszúságú Titanium csúcsverzió járt. Bőrkárpitozással, első sorában is független, a sofőrnél 10 irányú elektromos mozgatású, de az utas oldalán is ülőlapjával is dönthető, elöl fűthető ülésekkel, hátul pedig soronként három székkel. Utóbbiak támlájukkal függetlenek, lapjukkal 2/1 osztásúak. Az elülső trónusok kimagasló kényelmet adnak, méretesebbek, mint a hátsók. Azokban sem rossz utazni, fokozza a kényelmet, hogy a második sorban bármelyik luxusautóét leköröző, a harmadikban szintén azokéval vetekedő a lábhely. A fejtér szintén óriási, és kimagaslóan nagy a belső szélesség is. Egyik kollégánk – az adatok rögzítése nélkül, félig tudományosan egy Mercedes-Benz Vianóval összemérte a Customot, helykínálatával és üléseivel is utóbbi nyert.

A beszállást elöl az ajtó takarásába rejtett, a két hátsó tolóajtónál a küszöb alól kilógó lépcső, valamint a középső tetőoszlopra szerelt kapaszkodó segíti. A tolóajtók nyílási szélessége egyébként 1 méter feletti, magasságuk szintén. A középső üléssorba távolugrásból is be lehet jutni, az előrebillenthető jobb szélső üléssel leghátra sem macerás beszállni.

Eddigi állításaink minden bizonnyal a rövidebbik, úgy „csupán” 2933 mm-es tengelytávolságú, 4,97 méter hosszú Tourneo Custom esetén is megállnák helyüket, az viszont már biztosan az LWB (Long Wheelbase − hosszú tengelytávolságú) sajátja, hogy csomagtere a három üléssor mögött is 1 méter hosszú, 1,22-1,35 méter széles és 1,2 magas, közel 1,5 köbméteres. A furgonok körében szokatlan többlet, hogy hátsó ülések nem csupán kiszerelhetők, hanem össze is hajthatók és előre is buktathatók. Viszonylag könnyedén, így pedig 1,4 méterre növelhetjük a még mindig ötüléses autó csomagterét. Kiemelt első kerékkel öt kerékpár és melléjük/alájuk akár még egy-két hétnyi kempingfelszerelés is betehető, síelni utazva pedig a lécek akár a 8 üléses verzióban is az ülések alá tolhatók, s a tejes csapat összes cucca és felszerelése is betárazható lehet.

Közben pedig a Tourneo kisbusz nem csupán óriási belterű, hanem négy irányban állítható kormánykerekével és liftezhető sofőrülésével egészen személyautósan vezethető kisbusz is. Kormánykereke a Focusból köszön vissza, arról a rádió, a sebességkorlátozót is kínáló tempomat, a jó hangminőségű kihangosító és az osztott képes megjelenítést is kínáló fedélzeti számítógép is könnyedén vezérelhető. Kézre áll és helytakarékos, valamint jól is kapcsolható a műszerfalra emelt váltókar – annak köszönhetően az első ülések között folyosónyi a tér, könnyedén lehet hátrasétálni – persze csak álló autónál. Utóbbira szükség is van, ugyanis a tükrök nélkül is 1,4 cm híján 2 méter széles autóval – halszálkás helyen – könnyű úgy parkolni, hogy az oldalra nyíló első ajtókat már nem, a hátsókat pedig még könnyedén lehet kinyitni. Manőverezni egyébként megdöbbentően könnyű az óriási dobozzal – ebben persze a Titanium szinten alapáras első-hátsó parkolóradar és a feláráért mért, visszapillantóban megjelenő tolatókamera is sokat segít. A kisbusz fordulóköre meglepően kicsiny, járdák között (16 colos alufelnikkel) 12,8, falakkal határolt területen 13,4 méter. Bár a Tourneó kisbusszal a Ford szerint a legtöbb mélygarázsba be lehet hajtani, tapasztalataink szerint a terheletlenül adódó 2022 mm-es magassága nem kevés helyen leveri a lécet, de természetesen elismerjük, volt olyan föld alatti parkoló, ahová még éppen befértünk vele.

A városi autózás tehát összességében nem rossz − eleinte kifejezetten féltünk, majd rájöttünk, hiába nagy, még nem túlzottan behemót a Custom, a forgalom és minden egyéb viszont remekül átlátható belőle. Szívesen autóztunk vele, közben pedig a − városban tapasztalt − 10 literes fogyasztási értéket még elnéztük, hiszen 385 Newtonméteres, már 1600 1/percnél érkező nyomatékával egészen jól gyorsít, és teljes terheléssel is combos marad a 155 lóerős 2,2 literes turbódízel. Az elöl MacPherson, hátul laprugós, merev hidas felfüggesztés nem egy komplikált darab, mégis jól vasalja az úthibákat, míg a kormányzás egészen közvetlen és élvezetes.

A méreteket megszokva már határozottan jó vezetni a 8 üléses óriást, főleg miután elindultunk, ugyanis a rendkívül rövid egyes fokozat miatt a startolás utáni kuplungkinyomás némi figyelmet igényel.
Országútra vagy autópályára érni azonban egyenesen felüdülés. Utóbbin meglepetést okozhat, hogy a motor alapból a stop-start rendszert is adó Eco-módban indít, úgy pedig padlógáz esetén sem engedi 115 km/óra fölé kúszni a tempót. Ha gyorsabban mennénk, be kell nyomni az Eco off kapcsolót, s utána a 130 km/óra is kényelmesen tartható. Ráadásul utóbbinál sem zajos a futás, 69 dB(A) értéket mértünk, ami ilyen homlokfelület mellett nagyon jó érték, és nyilván annak is köszönhető, hogy a hosszú áttételezésű hatfokozatú váltóval a fordulatszám 130-nál 2100 1/perc. Közben a fogyasztás 6,5 l/100 km környékén alakul, míg a gyári ajánlást betartva, s 115 km/óránál nem többel autózva 1-1,5 literrel szerényebb értékeket ír a fedélzeti számítógép. A gyári vegyes fogyasztási érték amúgy 6,5 l/100 km, nálunk a tesztátlag sok városi futással, s számottevő 130 km/órás autópályázással 8,8 liter lett, ami még szintén kellemes.

A Tourneo kisbusz – szegmensében sok egyéb jellemzőéhez hasonlóan egyedülállóan – 5 Euro NCAP csillagos utasvédelmű (sok egyéb mellett függönylégzsákokkal is felszerelt), a balesetek elkerülésében is sokat segíthet. Fékei hatásosak (visszagurulás-gátlós ESP-vel felügyeltek), és van sávelhagyásra figyelmeztető elektronikája (kormányrezegtetése) is. Gyerekhordozó beszereléséhez utasoldali első légzsákja kikapcsolható, Isofix-gyerekülésrögzítőt a második üléssorban 2, a harmadikban 1 ülés kínál.

Lefizetett kijelentésnek tűnhet, pedig nem az: tudásával nagycsaládosok, utazási irodák, rendezvényszervezők, valamint mindazok számára a jelenlegi furgonkínálat legjobb ajánlatának tűnik a Tourneo Custom, akik rendszeresen szeretnének több mint 5 embert kényelmesen, csomagokkal szállítani. Legolcsóbban bruttó 7 716 100 forintért kaphatják meg, rövid tengelytávval, Ambiente alapellátmánnyal – légkondi nélkül. Alapáron utóbbit egyedül a csúcs Titanium adja (persze felárért a többihez is megkapható). A motorok esetén a 125, illetve 155 lóerős teljesítmények egységesen nettó 200 ezer forintos lépcsőkkel érhetők el, a hosszabb tengelytáv felára nettó 140 ezer forint, a Titanium csúcsszint pedig szintén áfa nélkül 805 ezer forintos lépcső.
A tesztautónkat is jelentő csúcs Tourneo Custom kisbusz ára áfával már 10 440 250 forint, melyre jött még metálfényezésének, navigációjának, sofőrsegédeinek, bőrkárpitozást is adó üléscsomagjának, valamint vonóhorgának felára, mellyel közel további 1 millióval nőtt a vételár. Nem szerény összeg, de ilyen jó tudás máshol sincs ennyiért, csak többért, de leginkább úgy sem. Ezért aztán kalapot emelünk a Ford előtt, ha a Tourneo Custom itthon nem is lesz tömegmodell, elismerhetően remek gép.

Forrás: autonavigator.hu

FORD Turneo kisbusz bérlés

Ford Transit kisbusz kölcsönzés

Vissza